Er zijn drie fondsen die in de afgelopen periode uitstekend hebben gepresteerd. Ik heb het dan over het supertrio Adyen, ASMI en ASML. Maar houden de bulls het vol, kunnen ze verder opstomen, of zijn ze toe aan een pauze of afkoeling? Hoog tijd om de Tripple A aan een analyse te onderwerpen. De grafieken staan onderaan afgebeeld.

Adyen toont sprieterige top
We gaan terug naar september 2019 toen de koers rond 650 noteerde en aanstalten maakte om weg te lopen van de redelijk vlakke gemiddelde lijn. Er volgde een mooie upswing naar 900, gevolgd door een Corona klapje naar 700, keurig opgevangen door de SMA lijn als dynamische trendlijn. Daarna volgde een steile rit naar 1400, in een rechte streep omhoog, zonder noemenswaardige correctie. Nu lijkt topvorming gaande, Doji’s en licht zwarte candles tonen dit aan. Dan wordt het tijd om de Fibo grid in te tekenen, waaruit blijkt dat een afkoeling naar 1140 tot 960 geen probleem is. Daar ergens een hogere bodem plaatsen zal de trend valideren. Voor nu dus wat winstnemingen met later in de tijd op lagere niveaus weer koopkansen. Zo luidt mijn coaching aanbeveling.

ASMI topt tegen 150
De weekchart van ASMI toont een uitstekende trendmatige beweging met her en der een sprieterige candle. Maar er zijn thans drie technische aanwijzingen die aansturen op topvorming als prelude voor een dip naar 113 tot 100+. Zo is daar de swingteller met een +9 stand, veelal het einde van de actuele bullenparade. Deze week staat er mogelijk een zwarte candle, of anders een Doji, dus aarzelingen bij de bulls. En de derde aanwijzing is de niet onbelangrijke negatieve divergentie op de RSI. Een onderhuidse berendreiging die voor onaangename verrassingen kan zorgen. Vinger aan de pols en bij aanzwellende topvorming overwegen om deels wat winsten te verzilveren, zo luidt mijn coaching aanbeveling.

ASML mag terug naar 285
De grafiek van ASML toont logischerwijs sterke overeenkomsten met de chart van ASMI. Dus alle technische elementen die ik bij ASMI heb genoemd gelden ook voor dit fonds. Dus mijn commentaar kan kort zijn. Afkoelen naar de Fibo grid rond 285 tot 250 is het meest waarschijnlijke scenario, waarbij met name de 285 passage interessant kan zijn onder het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’. Daar bodemen zal de trend valideren en nieuwe koopkansen opleveren. Voor nu uitzien naar meer corrigerende berentikken.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ASML

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.