Wat een rit heeft Alfen inmiddels achter de rug. Vanaf de beursintroductie staat het aandeel bijna vijf keer zo hoog en is het één van de grootste winnaars van dit jaar. Daarbij zijn er mooie koerspatronen zichtbaar. We bekijken de ontwikkeling die de weekgrafiek heeft doorgemaakt en bekijken de kansen die er liggen.

Steun en weerstand raket
Ruim twee jaar geleden ging de koers van start rond 10 euro en al snel werd 15+ opgezocht. Begin 2019 volgde een afdaling en test van het startniveau maar daarna werd de weg omhoog ingezet en volgde hogere koersen tot opnieuw het high op 15 werd bereikt. De start van 2020 bracht binnen enkele maanden een verdubbeling naar 30. Vervolgens een Corona reset terug naar 15 waar de bulls keurig opveerden vanaf de voorliggende toppen. Alfen schudde de dip snel van zich af en inmiddels ligt een koers van 50 euro binnen bereik. En nu door naar 100? Wie weet. Duidelijk is in ieder geval dat Alfen keurige koerspatronen laat zien op de weekgrafiek. Significante toppen worden met regelmaat getest en na een opwaartse doorbraak worden de rollen omgedraaid. Wat dat betref is ‘weerstand wordt steun’ nog steeds een prima tool voor trendmatige aandelen. Nooit exact natuurlijk, ook hier geldt: “Pick your poison” om een geschikt entry punt te vinden.

Dashboard Coaching
Een mooie uptrend dus, die keurig wordt begeleid door de daily en weekly SMA. Dashboard beleggers kunnen hun koopposities aanhouden, waarbij als exit een trailingstop onder de meest recente bodem kan worden overwogen. Na een dip zijn additionele posities mogelijk, zolang het opwaartse koerspatroon intact blijft. Al met al dus een duidelijke coaching overweging: “Koop de dip, zolang de uptrend intact blijft”.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ASML

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.