Op de weekkaart tekent zich een zijwaartse fase af boven de afvlakkende SMA lijn en de steunzone rond 45. Een reboundscenario dient zich aan. Wordt het derhalve reeds tijd voor nieuwe aankopen? We zoomen nader in op trend en sentiment om de kansen te duiden.

Zijwaartse fase
Aan het begin van 2019 noteerde het aandeel rond 36+. Een flinke stijging bracht de koers in een patroon van hogere toppen en bodems naar 52+. Daar ging een correctie van start die keurig strandde op de voormalige top en de SMA lijn rond 45+. Sindsdien is een meer zijwaartse fase zichtbaar tussen de steunzone 45 en de topzone rond 52. Inmiddels is de koers weer aanbeland rond de steun waar stabilisatie zichtbaar wordt. Keren de bulls daar terug?

Prima Risk/Reward
De indicatoren staan in de min waardoor de correctie fase zichtbaar is op het Dashboard. Gezien de spriet die wordt gevormd aan de onderkant van de huidige candle lijken beleggers echter terug te keren in het aandeel. Er ligt potentieel voor een stijging tot circa 52, tevens de top en weerstandzone. Al met al een prima steunscenario met een goede risk/reward verhouding waar beleggers van kunnen profiteren.  Onder 44,50 is het positieve scenario van tafel en gaat een negatieve overgangsfase van start. Voor nu dus afwachten of de bulls de komende weken weer gaan overheersen. Witte candles zullen daarvan het bewijs zijn.

Bekijk onderstaand de actuele dag-, week- of maandgrafiek.

Vorige chart
Volgende chart

Grafiek gemaakt met ProRealTime software

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.