Stabilisatiefase Royal Dutch Shell

Het aandeel Royal Dutch Shell A beweegt al geruime tijd tussen grofweg 27,50 en 29+. Het ontbreekt de markt aan energie om een duidelijke richting te kiezen en dat is tevens zichtbaar in de indicatoren. Maar wellicht geven de cijfers donderdag a.s. een nieuwe impuls. Kunnen de bulls een opwaartse doorbraak bewerkstelligen of starten de beren een negatieve overgangsfase? We bekijken de weekgrafiek om de routepaaltjes te duiden.

Stabilisatie
Indien we uitzoomen op de chart van Shell, dan is een meerjarige uptrend zichtbaar waarin regelmatig een grotere downswing naar voren komt zoals bijvoorbeeld vorig jaar van de top op krap 30 naar de bodem op 24. Op dit moment is er sprake van een breed zijwaarts speelveld tussen de steunzone op 24 en de weerstand op 30. De koers is nu aanbeland tot net onder de weerstandzone. Het momentum zwakt af en er is sprake van een stabilisatie rond de daily SMA lijn. Een afdaling lijkt derhalve op de loer te liggen.

Vuurwerk
Op het Dashboard prijkt de Correctiefase. De swingteller staat regelmatig in een plus-  en minstand en geeft daardoor mogelijk een wat vertekend beeld. Spanningsmeter RSI geeft het momentum overigens wel prima weer en thans is te zien dat deze dalend is. Daarbij kruipen de OBOS banden naar elkaar toe. De negatieve indicatoren impliceren een grotere kans op een afdaling richting de steun en SMA zone rond 27+. Daaronder gaat een negatieve overgangsfase van start richting de steunzone op 24. Mochten de cijfers echter voor vuurwerk zorgen en wellicht leiden tot een opwaartse doorbraak van de weerstandzone rond 30, dan krijgt de uptrend een nieuwe impuls en kunnen er nieuwe highs worden neergezet waarbij het geprojecteerde koersdoel rond 33+ ligt. Voor nu bezien wat de markt in petto heeft. Met bovenstaande scenario’s kunt u zich in ieder geval prima positioneren.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.