Ahold in de uitverkoop?

De koers balanceert de afgelopen weken rond 20 euro en er is sprake van een technische verzwakking. Is het negatieve sentiment een voorbode voor de cijfers? Dat zal blijken de komende dagen. De routepaaltjes staan in ieder geval duidelijk op de weekgrafiek. Het komt er op aan voor de bulls om een negatieve trendfase te voorkomen.

Negatieve overgangsfase
Waar staan we nu? Na de sterke klim naar 23+ ging het de afgelopen maanden rap bergafwaarts. Op dit moment is de Down conditie valide op het Dashboard. De koers beweegt immers onder de vlakke weekly SMA lijn en ook onder de daily SMA (stippellijn), spanningsmeter RSI noteert net onder de middenlijn en de swingteller staat afwisselend in de plus en de min, waarbij er deze week weer een negatieve stand zichtbaar is.

Uitbraak
De bulls hebben moeite om de trend nieuw leven  in te blazen. De koers hangt immers tussen de steunzone 19,36 en de weerstand rond 21, waar oude toppen, bodems en de SMA lijn samenvallen. En nu? Er is wel wat volatiliteit te verwachten. Als de steun op 19,31 neerwaarts wordt gebroken, dan krijgt een afdaling verder vorm en wordt de Down status verder bevestigd. De steun op 18+ ligt dan als referentiepunt op de weekgrafiek. Bij een opwaartse doorbraak van de SMA zone rond 21, krijgt de oude uptrend een impuls en ligt het koersdoel op 23,27. Voor nu dus bezien hoe de massa de cijfers zal verwerken.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.