Stabilisatie in de afdaling van Akzo Nobel

De opwaartse trendmatigheid in het koersverloop nam de afgelopen tijd verder af. Na een meer zijwaarts patroon, is de laatste maanden een verdere afdaling zichtbaar en de afgelopen weken enige stabilisatie. Is er alweer sprake van bodemvorming, of is het nog te vroeg? Een blik op de week- en maandgrafiek om te bepalen wanneer er kansen liggen.

Correctie
Akzo beweegt al langdurig in een uptrend fase op de maandkaart. Uiteraard verdampte de koers begin 2020 net zo hard als al die anderen, een afdaling die echter in het lange termijn beeld past, ook al betreft het maar liefst 50%. Eens in de zoveel jaar komt dat gewoon een keer langs. Raadpleeg daarvoor maar eens wat maandgrafieken. Enige bescherming is, afhankelijk van uw horizon, dan ook geen overbodige luxe. En zo blijkt ook de afgelopen maanden weer. Vanaf de bodem op krap 45 volgde immers een prima herstel en vervolg van de uptrend dat tot grofweg 107+ leidde. Daarna volgde een afdaling met een dip op krap 70, een opleving en enige stabilisatie. De koers hobbelt nu rond 77. Een doorbraak van de zone rond 82 zou mooi zijn en kan het einde van de correctie inluiden.

Coaching
Normaliter liggen er koopkansen na correcties, en dat is ook nu het geval. Alle indicatoren staan echter nog in de min op de maandgrafiek. Op de weekkaart is een matig plusje zichtbaar. Voor nu bezien of de markt hogere niveaus toestaat en de horde op krap 82 opwaarts kan worden gepasseerd.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Wilt u meer colums lezen, bekijk ze op deze pagina

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.