De Cofid-19 affaire houdt ons dagelijks bezig, dat moge duidelijk zijn. Vooral nu er weer harde klappen vallen in de horeca zal dat invloed hebben op het reilen en zeilen bij Heineken, u heeft daar over kunnen lezen in de pers. Maar wat vertelt de grafiek ons? Welnu, daar is een onderhuidse spanning zichtbaar als opmaat voor een koersuitbraak. Lees maar verder.

Corona chaos
Na de koersval in maart dit jaar tot aan krap 68,00 aan toe is de chaos op de weekkaart alleen maar groter geworden. De grafiek blinkt sowieso niet uit wat trendmatigheid betreft, er is geen duidelijk proces van hogere toppen en hogere bodems, of andersom. Ik zie daarentegen lagere toppen en hogere bodems, ofwel een driehoekpatroon met momenteel 81+ en 74+ als eerste routepaaltjes in het veld, als zijnde weerstand en steun. De indicatoren staan er verdeeld bij, dus dat past wel bij de chaos op de chart. Maar hoe nu verder op dit spanningsveld?

Wacht op signaal
Het is thans niet duidelijk wat de spelers van plan zijn. Enerzijds slijpen de beren hun messen om de koers onder uit de driehoek te persen. Bij koersvorming onder de groene streep krijgen ze grip op de chart en kunnen ze afzakken naar de 68+ zone. Anderzijds zijn de bulls nog niet verslagen en kunnen zij opstomen naar 81+. Boven 84+, ofwel boven de dalende SMA lijn zijn ze goed los en kan er een nieuwe uptrend van start gaan.

Coaching
Het moge duidelijk zijn dat enige terughoudendheid op zijn plaats is, aangezien het niet duidelijk is wat de volgende stap van de markt zal zijn. Wacht rustig op de uitbraak uit de driehoek, dan weten we waar we aan toe zijn. Wat dat betreft is de volgende oneliner van toepassing: “There is a time for buying, a time for selling and a time for fishing..”.

BNP Paribas Turbo's en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.