Dreigende top voor ASM international?

Af en toe is het mooi om te zien hoe de massa reageert op nieuws en als een schoothondje achter tweets van een blonde president aanhobbelt. Zo waardeerden beleggers ASMi in de ‘cijferweek’ van 62+ naar 75+, ongetwijfeld dik verdiend voor het verkooprecord dat werd neergezet en het aandelen inkoopprogramma dat werd gestart. Toch oogt het charttechnische plaatje wel wat broos. Misschien wat overtrokken, maar een waarschuwing lijkt op zijn plaats voor trendvolgende beleggers, aangezien de meeste indicatoren erg hoog noteren.

Bullenkruit
Een prachtige beweging siert de chart van ASMi dit jaar. Vanaf de bodem op 33,10 ging het met slechts twee correcties naar 76,48, waar begin deze maand getopt werd. Inmiddels staat de swingteller op +9 en is er wat stabilisatie zichtbaar. Zit er nog meer in het vat of hebben de bulls al hun kruit verschoten?

Overbought
Charttechnisch lijkt het wel tijd voor een top. Er is immers sprake van een forse koersbeweging ver boven de SMA lijn, de swingteller aan het eind van de serie, recent een MRI candle op de chart en de RSI staat rond dynamisch overbought gebied. Een bevestiging van mogelijk wat overspannen niveaus. Het is uiteraard geen garantie voor een top want wellicht ‘waardeert’ de onstuimige en zelden rationele markt het aandeel wel met hogere niveaus boven 76,48. In dat geval krijgt de uptrend nog een vervolg. Bij niveaus onder 70 is het echter zeer wel denkbaar dat een correctiefase meer vorm krijgt. In dat geval doet de trendvolgende belegger er goed aan om wat winst te nemen, of zijn posities te beschermen met een hedge. Kortom, u bent gewaarschuwd, voor nu dus overwegen rustig te blijven zitten en strak te navigeren als u koopposities heeft uitstaan.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.