Spannende fase voor ASR

Nu de beren de steunzone rond 32,00 stevig onder druk zetten, liggen er twee scenario’s op tafel die beiden bruikbaar zijn voor de trendvolgende belegger. Met een blik op de grafiek is al snel duidelijk dat een dalende trendfase van kracht is. Maar ook een steunscenario kan zich aandienen. Ik zal beide mogelijkheden voor u uiteenzetten.

Lagere toppen
Na de start in 2016 noteerde het aandeel een aantal weken lager met een dieptepunt op krap 15 euro. Sindsdien ging het rap bergopwaarts en in 2018 werd de top bereikt op krap 42 euro. Daarna werd de volatiliteit een stuk groter en sindsdien beweegt het aandeel tussen de steunzone rond 32 en de weerstandzone rond 40. Daarbij worden er lagere toppen gevormd. Een teken dat steeds minder beleggers hogere niveaus mogelijk achten. Ligt een neerwaartse doorbraak van de steunzone rond 32,00 dan op de loer?

Breken of draaien
Het mag geen verrassing zijn, dat de indicatoren in de min noteren en de Down conditie valide is op het Dashboard. Nu de koers is aanbeland rond de steun wordt het ‘breken of draaien’ rond het kantelpunt. Er zijn nog geen signalen van bodemvorming op de weekgrafiek. Offensieve reboundspelers kunnen overwegen te wachten op witte candles. In dat geval behoort een rit richting 36 weer tot de mogelijkheden. Bij een neerwaartse doorbraak ligt de steunzone rond 31 nog als vangnet op het speelveld. Daaronder krijgt de dalende trend een impuls. Al met al komt het er dus nu wel op aan. Eerst de strijd rond de steun maar kritisch volgen en kijken of de bulls terugkeren.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.