Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe beleggers alle ellende omtrent Corona absorberen en zich gedragen alsof er niets aan de hand is. De beroemde S&P500 index in Amerika zet toch recordstanden neer? Dit kan toch niet goed gaan zo? Of wel? Laat ik de weekgrafiek er bij halen om de route te kunnen uitstippelen.

Extreem herstel
Ik neem u nog even mee naar maart dit jaar waarin Corona haar visitekaartje afgaf. Een enorme duikeling van de index naar 2190+ aan toe. Dit ging meteen gepaard met zware overspannenheid, getuige de oranje MRI candle en de RSI die als spanningsmeter ver onder de dynamische OS-lijn dook. Puur charttechnisch gezien zou dit aanleiding moeten zijn voor een rebound. Geloof het of niet, maar de candle na de Corona klap was een zogenaamd Bullish Engulfing patroon, ofwel een betrouwbaar bodempatroon. De eerste stap naar herstel werd gezet, gevolgd door een rappe opleving naar de SMA lijn, toch een dappere rit van bijna 37%. Koopjesjagers waren spekkopers.

Upswing
De rebound werd redelijk naadloos opgevolgd door een breakout beweging, ofwel een nieuwe actie van de bulls met de intentie gewoon weer een stijgende trend te starten. Deze breakout is nog in volle gang. Vrijwel alleen maar witte candles op een rij, veelal met gaps tussen de bodies, swingteller inmiddels op +8 en de RSI ruim boven de 50-lijn. De Up status op het Dashboard is valide. Inmiddels staat er 3443+ op de borden, voor koopjesjagers nog eens een plus van bijna 15%. Trendbeleggers die het aandurfden om in te stappen hebben ook leuk gescoord. Maar hoe nu verder?

Zwart en swing +9?
Zolang de candles wit kleuren, blijven de bulls aan de leiding, dat moge duidelijk zijn. Echter, komende week staat de stappenteller op +9 en dat impliceert veelal aanstaande topvorming. De afstand met de gemiddelde lijn is inmiddels flink gegroeid, dus daar mag wat aan gedaan worden. Toppen en dippen naar niveaus rond 3200 (oude weerstand wordt nieuwe steun) zou het proces van hogere toppen en hogere bodems ten goede komen. De eerste aanwijzing voor topvorming zal een zwarte candle moeten zijn. Dus als er komende week een zwarte candle verschijnt met de swingteller op +9, dan is dat volgens mijn Dashboard spelregels een zogenaamde Exit Long coaching aanbeveling. Simpel gezegd, verzilver de winst en wacht op nieuwe koopkansen.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.