Niet alleen op de aandelenmarkten zijn er koopkansen richting de jaarultimo, ook op aanpalende speelvelden zijn er kansen aan de koopkant. Zoals op de weekgrafiek van Zilver, waar zich een interessante trading range aftekent waar actieve beleggers een tweetraps strategie op kunnen loslaten. Laat ik de zilverbox nader voor u duiden.

Beperkte glans
Zilver glanst natuurlijk op zijn best als er sprake is van een solide uptrend, dat moge duidelijk zijn. Maar dat is thans niet het geval. Na de enorme opmars tot boven de 30,00, werd een daling ingezet als zijnde een correctie binnen de uptrend. De koers viel terug naar afgerond 22,00 met daarna een opleving tot ruim 26,00. Vervolgens weer een terugval naar 26,00 waardoor de onderkant van de box zichtbaar werd. Inmiddels zijn de bulls op weg naar de 26+ zone, hetgeen de bovenkant van de box zou kunnen worden. U ziet het, beperkte glans tussen 22,00 en 26,00.

Positieve verwachting
Mijn Dashboard indicatoren staan stuk voor stuk in de plus. Swingteller op +1, koersvorming met witte candle boven een oplopende SMA lijn en een positieve RSI. Kortom, de Up status op het Dashboard is valide. Maar de bulls hebben nog geen vrij spel, want de 26+ rode streep ligt dichtbij. Anders gezegd, ze moeten uit de box breken om de Up status kracht bij te zetten. Dan kunnen ze de tweede beer gaan opzoeken die op 30+ in het veld ligt. Dus positieve verwachtingen met een cruciale voorwaarde.

Tweetraps koopkans
Gezien de voorgaande analyse zien actieve beleggers een  tweetraps koopkans. In eerste instantie een bescheiden kooppositie innemen, de Up status rechtvaardigt dit immers. Als vervolgens blijkt dat de bulls de rode streep op 26+ slechten, ze breken uit de box, dan zijn er additionele koopkansen voor een rally richting de 30+ zone. Mocht er geen uitbraak komen, dan wordt de initiële kooppositie geneutraliseerd met een bescheiden winst. Succes als u in actie komt in de zilverbox.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van ZILVER

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.