De aandelenmarkten aan de andere kant van de grote plas staan er bijzonder goed gemutst bij. Al geruime tijd staan de bulls stevig aan het roer met thans op het S&P500 speelveld een ware recordregen. Hoe lang gaat dit nog duren? Zit er nog meer in het vat of lopen de bulls op hun laatste ‘benen’? Ik zal de maandchart voor u duiden om de antwoorden te vinden.

Solide uptrend
We moeten terug naar november 2011 toen de index de meest recente upcross maakte met de 55SMA trendvolgende indicator. Toen stond er 1250 op de borden, nu noteert de index rond 3700. Al die tijd is de index niet meer onder de gemiddelde lijn geweest, behoudens de vervelende tik in maart dit jaar, maar die berendreun werd in dezelfde maand al weer weggewerkt. Het blijkt dus maar weer dat je als langere termijn belegger steevast in de richting van de trend moet beleggen, gebruik daarbij de 55SMA als TomTom in het veld, dan komt het helemaal goed.

Spanning en ontspanning
Binnen de trend zijn er vaak momenten van spanning en ontspanning, ofwel koopkansen na bodemvorming, zoals geïndiceerd door de RSI als spanningsmeter, danwel winstnemingen na een volledige upswing. Langere termijn beleggers kunnen deze chart situaties prima gebruiken om Money Management toe te passen. De swingteller staat deze maand op +7, dus de upswing kan nog even aanhouden tot wellicht de 4000 zone. Dan wordt het wellicht tijd voor een top als opmaat voor een gezonde correctie.

Coaching
Gezien het totaalplaatje is het gerechtvaardigd koopposities aan te houden tot aan wellicht de 4000 zone. Als de swingteller dan op +9 staat in combinatie met een zwarte candle, is het te overwegen om deels winsten te verzilveren, want een correctie naar 3250 tot 3000 loert dan om de hoek. Een correctieve daling van wellicht ruim 20% is zelfs voor langere termijn beleggers een stevige dreun, dus laat de beer niet teveel van uw portefeuille wegslurpen. Kortom, geniet nog even van de recordregen en hou goed in de gaten wanneer er signalen van topvorming verschijnen.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van S&P500

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.