Op de korte termijn speelvelden doen de bulls aan het begin van de nieuwe beleggingsmaand uitermate goed hun best om opwaartse stoten uit te delen om daarmee de correctiefase af te ronden. Dat is ook het geval op de dagchart van Philips, waar de stieren zelfs iets te ver zijn weggezakt en dit nu proberen te herstellen.

Einde correctie
Dat de ondertoon positief is, blijkt uit de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Recent is er getopt op 48+, waarna een gezonde correctie volgde, keurig begeleid door de swingteller die vandaag op 8 rood staat en dus de downswing kan afronden. Afgelopen vrijdag zakte de koers even onder de SMA lijn, er verscheen een Doji, maar vandaag wordt geprobeerd dat met een witte kleefcandle te herstellen. Vooralsnog was de dip een slippertje van Flip, zo lijkt het.

Bodemstampers in actie
De bulls doen dappere pogingen de beren van zich af te schudden, bodemstampers helpen daarbij, om de uptrend ternauwernood intact te laten en een nieuwe impuls te geven. Zolang het lukt om de koers boven de steunstreep nipt onder de SMA lijn op 44,80 te houden, is een aanval op de recente top rond 48+ het meest waarschijnlijke scenario. Dit levert dus een anticiperende koopkans op met een uitstekende Risk Reward Ratio. In de komende dagen moet de koers wel boven de SMA lijn gaan bewegen met de RSI boven de OS-lijn, dan is er bevestiging vanuit de indicatoren. De Swingtrader mag daarbij zijn rode staafjes inruilen voor groene.

Turbo Long
Als je als actieve Turbo belegger wilt profiteren van de verwachte opleving, kun je overwegen een BNP Paribas Turbo Long aan te schaffen met een ruime stoploss onder de steunstreep op 44+.  De Turbo Long met stoploss op 40,1 met een hefboom van 5,6 is te overwegen. Klik op onderstaande button als u actie overweegt. Uiteraard bent u vrij een andere BNP Paribas Turbo te kiezen.
Het moge duidelijk zijn dat het geschetste scenario komt te vervallen onder 44,80, dan ook overwegen de aangeschafte Turbo op te ruimen.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo
Bekijk all BNP Paribas Turbo’s op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.