Signify naar grote hoogte.

In mei 2016 werd Philips Lighting naar de beurs gebracht en twee jaar later volgde een naamsverandering naar Signify. De afgelopen jaren bewoog de koers in een ruime bandbreedte maar die is inmiddels opwaarts verlaten. We bekijken de week- en maandgrafiek van het aandeel.

Brede range
De brede range is goed te zien op de maandgrafiek. Na de start op krap 18 in mei 2016 volgde al snel een rit richting 30+. Daarmee was het speelveld direct bepaald. De koers zakte langzaam terug om begin 2019 te bodemen rond de oude steunniveaus en opnieuw naar 30+ te klimmen. De Corona dip bracht nogmaals de onderkant van de range in beeld waarna vanaf april 2020 weer hogere niveaus werden opgezocht. En hoe, opnieuw een hapering rond 30+ maar daarna werd de klim voortgezet. Inmiddels noteert de koers rond 50,00. Op de maandkaart kleuren de candles oranje, binnen ons systeem een MRI candle als teken dat de koers ver afwijkt ten opzichte van de SMA lijn. Al weken staan er immers bijna alleen maar witte candles als teken dat de markt steeds hogere niveaus toestaat. Daarbij markeren we een tussenliggend niveau rond 43 en daaronder de voorliggende top rond 40.

Coaching
Dus hoe verder vanaf dit punt? Op beide grafieken is de Up conditie valide, dat mag duidelijk zijn. Het lijkt wel tijd te worden voor een top, maar daar zijn op moment van schrijven in de chart nog geen signalen van, behalve dan de RSI die op de weekkaart dynamisch overbought gebied bereikt. In geval van topvorming kunnen beleggers met koopposities overwegen om wat winst te nemen. Achterblijvers zien hun kansen na een correctie. Wellicht kunnen bij bodemvorming rond de aangeven niveaus rond 43 of 40 koopposities worden overwogen. Zover is het nog niet, eerst de rit omhoog verder blijven volgen en bij signalen van topvorming wellicht wat winsten veiligstellen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.