De ondertoon op de aandelenvelden is nog steeds positief, zij het dat her en der wat haarscheurtjes verschijnen op de charts. Het is dus goed zoeken naar nieuwe koopkansen. Ik heb er een gevonden op de weekchart van Shell, maar wel met een anticiperend randje. Lees maar verder.

Positieve overgangsfase
Als ik de spelregels van de marktclassificatie loslaat op de grafiek, dan stel ik vast dat er sprake is van een positieve overgangsfase als eerste stap in een mogelijke uptrend. Recent werd de koers boven de SMA lijn gedrukt, er volgde een breakout beweging naar 18,68, gevolgd door een pullback om de trendomkeer te valideren. Deze terugtest naar de SMA lijn is nog in volle gang getuige de rode stand op de swingteller. Als de pullback klaar is, kan een proces van hogere toppen en hogere bodems van start gaan, ofwel een stijgende trend.

Bodemstampen
Dat de pullback binnenkort kan worden afgerond blijkt uit het feit dat deze week mogelijk een witte candle wordt geproduceerd nipt boven de eerste Fibo retracement op 15,25. De RSI ondersteunt dit door op te veren vanaf de 50-lijn. Nog niet veel ‘bewijs’ van steunvorming, maar wel de eerste indicaties.

Coaching
Trendvolgende beleggers zien een verbetering van het charttechnische landschap en kunnen overwegen koopposities in te nemen om te anticiperen op een verse uptrend. Met steun op 15,25 is een rally naar 18,68 het meest waarschijnlijke scenario, met daar boven ruimte tot de 25+ zone. Zij die niet willen anticiperen, wachten op een definitieve solide witte candle in combinatie met een opkrullende RSI. Zij wachten dus op meer bodemstampers.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van RDSHELL

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.