Nu er donderdag a.s wat cijfers worden uitgestrooid, is het een mooi moment om de technische conditie van de weekgrafiek te duiden. Liggen er nog kansen voor het aandeel en wat te doen met uitstaande posities?

Wispelturig
De grafiek van SBMO is redelijk wispelturig. Het aandeel beweegt met grote regelmaat in brede trading ranges. Dit jaar steeg de koers van grofweg 14 naar 18,37. Na getopt te hebben ging het echter snel bergafwaarts. De afgelopen maanden noteerde de koers tussen 14+ en 16,50. Op dit moment staat het aandeel rond de voorliggende top op 16,50. Een overtuigende opwaartse uitbraak maakt ruimte vrij richting 18,37. De candles kleuren wit, swingteller op +4 en de RSI boven de 50 zone. De Up conditie is dus valide op het Dashboard. Tot er signalen van topvorming zichtbaar zijn, kunnen bestaande koopposities worden aangehouden.

Alternatieve exit
De alternatieven voor een visuele exit zijn om winst te nemen rond een weerstandniveau, of om een trailingstop te gebruiken, bijvoorbeeld onder het laatste weekly low. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om de swingteller ‘uit te zitten’ op de weekgrafiek. In onze statistieken geeft dat zowel voor de Support als de Up conditie een positief resultaat. Voor shortspelers is het gebruik van de swingteller in de Down conditie statistisch minder succesvol, maar in de correctiefase is het daarentegen wel een prima instrument. Geen garantie voor de toekomst, maar de statistieken bieden wel enig houvast.

Uitdaging
En nu we het er toch over hebben, mag ik u uitdagen om de zin ‘In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’ eens een aantal keer te herhalen. En wat is uw beleving dan als u transacties doet? Realiseert u zich wat deze beroemde zin voor implicaties heeft voor u als belegger en voor mij als coach? U mag dit via email met mij delen. In een later stadium zal ik uw ervaringen mogelijk een keer toelichten in de TA vraagbaak of een column.

Hoe het ook zij, terug naar SBM Offshore. Samenvattend is op dit moment de Up conditie dus valide en balanceert de koers rond de topzone 16,50. Wellicht geeft de trading update donderdag a.s. een extra impuls aan de uptrend. Bij negatieve effecten krijgt een downtrend onder 14,20 meer vorm. Voor nu bezien wat de markt in petto heeft.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming ? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Arcelor

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.