De financiële waarden hebben het zwaar te verduren, charttechnisch althans. Het publiek raapt de stukken nog niet in voldoende mate op, ja, dan gaat de koers ook niet omhoog, logisch. Berendruk overheerst en dat is geen goed klimaat voor trendbeleggers. Zo ook bij ING dat momenteel op een rood speelveld beweegt. Maar wanneer is ING dan wel koopwaardig? Ik zal de weekchart voor u duiden.

Corona rebound
Ik vertel u geen nieuws met de melding dat ook ING een flinke deuk heeft opgelopen in maart dit jaar. In een rap tempo werd de koers onderuit gehaald tot 4,22+ aan toe. In die zone verdampte de overspannenheid en, mede gevoed door de RSI, kon vanaf 4,50 een rebound worden ingezet. Deze herstelbeweging hield aan tot nipt in de Fibo grid rond 6,78 met een uitschieter naar 7,45. In de afgelopen weken bleven de candles, afwisselend wit en zwart, hangen tussen afgerond 5,90 steun en 6,78 weerstand. De rebound droogt op, de volgende stap wordt voorbereid.

Dashboard Down
U weet wellicht dat ik trend en sentiment meet met mijn Dashboard indicatoren om objectief de technische conditie te kunnen weergeven. Dan blijkt momenteel dat een Down status valide is op het Dashboard. De candles kleuren zwart, staan onder een rap dalende gemiddelde lijn, de swingteller schiet in het rood en de spanningsmeter ketst af tegen de 50-lijn. Deze combinatie van rangen en standen levert een Down conditie op. Beer aan de leiding om het proces van lagere toppen en lagere bodems te vervolgen. Zolang de koers onder 6,78 noteert kan de druk op de 5,90 stippelsteunlijn worden opgevoerd. Hieronder is een vrije val naar 4,50/22 mogelijk, ofwel terug naar de Corona paniekbodem.

Wanneer aankopen doen?
Voor trendbeleggers is er vooralsnog geen eer te behalen, er is immers geen sprake van een uptrend. Dat is pas het geval bij koersvorming boven de SMA lijn op 8,25.
Voor rebounders zijn er drie opties. Boven 6,78 is een rally naar 8,25 mogelijk. Bij steunvorming op 5,90 zijn er kansen naar 6,78, maak er dan een tweetraps strategie van. De derde optie speelt pas als de paniekbodem op 4,50 wordt getest. Met andere woorden, check de chart en wacht op het juiste moment om als rebounder en koopjesjager toe te slaan.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.