Positieve ondertoon op alle aandelenvelden met her en der wat topvorming als opmaat voor een correctie. Winstnemingen zou je het ook kunnen noemen, waarna op lagere niveaus weer koopkansen zich aandienen. Dit is voor actieve beleggers natuurlijk een dankbare groep fondsen. Ahold behoort daar ook toe. Ik zal de dagkaart nader voor u duiden en de verwachte route uitstippelen.

Mooie uptrend
Na de beruchte dip in maart dit jaar wisten de bulls zich razendsnel te herpakken. Ze stuwden de koers tot boven de SMA lijn, waarna een grillig maar positief proces van hogere toppen en hogere bodems van start ging. Vorige week werd de upswing op +9 afgerond, veelal een indicatie van topvorming en dus een rem op de bullenparade. De koers noteerde toen tegen 25+. Hoe nu verder?

Dip in de uptrend
Volgens de regels van het Dashboard Beleggen is de combinatie van een swingteller op +9 en een zwarte candle goed voor een Exit Long (XL) meting. Hier komt nog bij de OB downcross in de RSI. Dus voldoende indicaties om een correctie te verwachten. Dan zet ik steevast de Fibo grid in om vast te stellen tot waar de correctie kan aanhouden. Anders gezegd, waar mag binnenkort een hogere bodem worden verwacht om vervolgens de trend te hervatten? De Fibo lijnen liggen op 24,60 tot 24+, een mooie cluster om te bodemen.

Coaching
Voor actieve beleggers is het een prima moment om wat winsten te verzilveren, of de kooppositie geheel te neutraliseren om binnenkort bij bodemvorming in de Fibo grid weer nieuwe koopkansen aangereikt te krijgen. Mag een XL coaching overweging ook aanleiding zijn om short posities te openen? Volgens de Dashboard regels niet, maar offensief ingestelde beleggers durven het wellicht aan. Zij realiseren zich dat zij tegen de stroom inroeien. Is dat handig als je op vakantie bent? Met de stroom meegaan is toch veel relaxter? Aan u de keuze om te manoeuvreren tussen 24+ en de recente weerstand en top op ruim 25+, een klein maar uiterst interessant speelveld.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AHOLD

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.