Er zijn fondsen die een uitermate sterke trendmatige beweging laten zien, ofwel overtuigend richting kiezen. Dat is makkelijk beleggen, instappen en vooral niet meer uitstappen. Welnu, Unilever behoort niet tot deze categorie. Het is hard werken voor actieve beleggers om een positief resultaat te kunnen behalen. Maar het lukt best wel als je trend en sentiment goed in de gaten houdt.

Grillig opwaarts
De weekkaart laat zien dat er sprake is van een positieve ondertoon, de candles noteren immers ruim boven een licht opkrullende gemiddelde lijn. Tevens staat de swingteller in een plusstand en noteert de RSI ruim boven de 50-lijn. De UP status is dus valide op het Dashboard, de stijgingstendens is aanwezig. Maar er ligt een rode streep op 51+ en een op 52,69, twee beren die verjaagd moeten worden om de weg naar boven te kunnen vervolgen. Al met al een lastige barrière waardoor het opwaarts potentieel toch beperkt lijkt. Onder in het veld liggen de steunstrepen op 46+ en 42+, dus er is best veel ruimte om te corrigeren, zonder dat het technische beeld wijzigt.

Coaching
Voor trendbeleggers zijn er wel koopkansen, maar de grafiek nodigt niet uit om al te grote posities in te nemen. Dit is een chart waarop je goed Money Management moet toepassen. Dus laat de omvang van de positie variëren met de kracht van het scenario.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.