De rentemarkt heeft ons verrast met een flinke stijging, dat weet u en dat merkt u ook. Maar gaat dit zo door? Alleen maar verder stijgen, of toch eerst een afkoeling? Als ik de charts van de Euro Bund Future consulteer, dan ziet het er naar uit dat de rentestijging voorlopig een halt wordt toegeroepen. Maar een aanstaande rentedaling wil niet zeggen dat het sentiment omslaat. Lees maar verder.

Forse afdaling
Op de weekgrafiek is goed zichtbaar hoe de Euro Bund Future in een kort tijdsbestek in elkaar werd gedrukt van krap 170 naar vooralsnog de 150 zone. U weet, een daling in de Bund impliceert een stijging van de rente. De daling was geen mooie golvende beweging, maar een redelijk rechte streep, waardoor de afstand met de SMA lijn direct werd vergroot. Dit laatste duidt op visuele overspannenheid, hetgeen aanleiding mag zijn voor een rebound. De swingteller heeft zijn downswing afgerond en deze week is een witte candle in de maak. Hoopvolle bodemsignalen dus.

Bodemvorming
Niet alleen op de weekchart komen bodemstampers in actie, ook de maandgrafiek is rijp voor bodemvorming. Op de lange meetlat is de koers aanbeland bij de bovenkant van een oude trading box, dezelfde 150 zone uiteraard, dat nu als steun getest kan worden onder het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’. De RSI staat reeds ruim onder de dynamische OS lijn, dus de spanningsmeter stuurt aan op bodemvorming. Mogelijk deze maand al een witte candle?

Coaching
Zij die met Turbo Short posities de afdaling hebben beleefd, kunnen thans overwegen de winsten te verzilveren, aangezien bodemvorming aanstaande lijkt. Dit impliceert tegelijkertijd dat er anticiperende rebound kansen zijn voor speculatief ingestelde beleggers. Alle indicatoren op beide tijdvensters staan in de min, dus de verwachte opleving in de Bund en dus een daling in de rente, wordt vooralsnog slechts en alleen charttechnisch gevoed.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.