Onrust op het rentefront, hypotheekrente omhoog, verontrustende krantenkoppen, beleggers worden nerveus. Helemaal niet nodig als je de chart volgt en vertrouwt. Dan heb ik het natuurlijk over de grafiek van de Euro Bund Future, de katalysator voor het verloop van de lange rente in Nederland. De Bund wil stijgen, de rente kan dus dalen, lees maar verder.

Trading box
Het koersverloop van de Bund Future verdient absoluut geen schoonheidsprijs als het gaat om trendmatigheid, ofwel een mooi golvend patroon van hogere toppen en hogere bodems, of omgekeerd. Er is veel meer sprake van een zogenaamde trading range configuratie, ofwel een trading box waarbinnen de koers flink heen en weer zwiept. De randen van de box liggen op respectievelijk 167 steun en 175 weerstand. Ik heb de box ter illustratie ingetekend.

Terug naar 175
Onlangs werd de koers in een rap tempo naar de onderkant van de trading box gedrukt, dat veroorzaakte natuurlijk de onrust, dat begrijp ik. Maar eenzelfde beweging hebben we in de periode november 2020 tot mei 2021 gezien, marktgedrag herhaalt zich kennelijk. Toen een rappe opleving naar 175, dus waarom nu ook niet? Bodemstampers zijn reeds actief, getuige het Bullish Engulfing patroon in combinatie met de swingteller op +1. Mijn DBS indicator springt in de reboundstand en geeft hiermee aan dat de berendruk vermindert en dat de bulls de gelegenheid krijgen om op te stomen. Staan we aan de vooravond van een rally naar 175 binnen 10 tot 14 weken?

Coaching
Voor actieve beleggers herbergt de grafiek koopkansen met een aantrekkelijke Risk Reward verhouding. Stop 167, target 175, koers 169,50, geeft een ratio van 2,2. Een BNP Turbo Long met een Risk Reward hefboom van 2+ is dan ook een te overwegen positie om te kunnen profiteren van de verwachte opleving.
Voor de lange rente markt in Nederland betekent een en ander dat de stijging een halt kan worden toegeroepen, toch een opluchting, niet waar?

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van EURO BUND FUTURE

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.