Recordregen in Amerika

Op 4 juli zijn de VS beurzen gesloten in verband met Onafhankelijkheidsdag. Dat geeft mij de gelegenheid om eens stil te staan bij de recordregen die gaande is op het speelveld van de S&P500 en de DOW JONES. De bulls betreden nieuw terrein, er is sprake van zogenaamd ‘uncharted territory’. Altijd een lastige fase voor beleggers, want er zijn geen kantelpunten boven in het veld, ze moeten vertrouwen op objectieve metingen wat betreft trend en sentiment. Ik zal wat dat betreft de weekchart van de S&P500 bespreken en aangeven wat de meest waarschijnlijke route is.

Positieve ondertoon
Het feit dat de All-Time-Highs worden scherp gesteld kan alleen maar omdat er technisch sprake is van een positieve ondertoon. Ga maar na, koersvorming boven een licht opkrullende gemiddelde lijn, de swingteller in een plusstand en de RSI ruim boven de 50-lijn. De Up status op het Dashboard is dan ook valide, er is sprake van een stijgende trend. Deze trend kreeg charttechnisch gezien onlangs een extra impuls toen de recente top en weerstand op afgerond 2950 werd gepasseerd. Hierdoor komt extra stijgingspotentieel vrij.

Bijna 10% er bij
Tot waar kunnen de bulls opstomen? Ik heb hiertoe een stijgingskanaal ingetekend gebaseerd op de twee recente bodems. Dit kanaal biedt ruimte tot 3200 of zelfs meer, toch een ritje van bijna 10%. De swingteller kan doortellen in zijn blauwe serie tot +9, dus nog vijf weken stijging. En de RSI raakt nog lang niet de OB-lijn, dus van overspannenheid is geen sprake. Wellicht een korte tegenstoot van de beer, maar zolang het de bulls lukt om boven 2950 te blijven bewegen is de start van de tweede helft van het beleggingsjaar uitstekend en kan er de komende periode nog flink worden gescoord.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.