Rebound in volle gang voor Drieluik ASML, DSM & RDS

Deze week een drieluik met ASML, DSM en RDS. Totaal verschillende charts, maar toch ook weer niet. Voor allen geldt dat de koers- en candle patronen vergelijkbaar zijn en dat de candles in ieder geval weer wit kleuren. Voor offensieve spelers zijn koopposities gerechtvaardigd, ondanks dat de Dashboard rangen en standen dit nog niet overal bevestigen.

1929
Recent kwam er op twitter een grafiek voorbij van 1929, de strekking was dat wat destijds gebeurde nu ook weer gaat gebeuren. Die boodschap is wat mij betreft niet helemaal juist gecommuniceerd want niemand kan de toekomst voorspellen. Waar het meer om gaat is dat koerspatronen, ondanks dat de algo’s je tegenwoordig om de oren vliegen, hetzelfde zijn gebleven. Andere tijd, andere deelnemers, zelfde gedrag. Flower power of anti corona feestjes, lekker met zijn allen naar het bloesempark. Gedrag verandert maar moeizaam. In het drieluik met ASML, DSM en RDS zijn dezelfde patronen te zien. Het is maar de vraag of u getraind bent om ze te spotten. Dat bereikt u alleen met oefening en veel schermtijd. Dus nu u toch thuis zit, kruip  achter dat scherm en ga charts bestuderen en markeren. Wedden dat het u iets oplevert? Wel eerst even alle indicatoren verwijderen, dat is een latere les.

Coaching
Terug naar ASML, DSM en RDS. De trend van ASML krijgt charttechnisch een vervolg. Op het Dashboard is volgende week de uptrend weer valide. Rond 250 ligt een hobbel, daarboven kan de top op 294+ weer worden opgezocht. Dezelfde rappe opleving is zichtbaar voor DSM. Daar is de hobbel wellicht wat hoger. Er ligt een flinke zone met oude bodems van eind vorig jaar. Boven de SMA wordt de Up conditie weer valide en is er een mogelijkheid voor een rit richting 118+. Als er getopt wordt, dan wordt het echter spannend en dat geldt eigenlijk ook voor ASML en RDS. RDS heeft dubbele klappen gehad, een olie-moddergevecht gecombineerd met een Corona crisis. Toch is er nu een mooi herstel zichtbaar met witte candles. De oude bodems op krap 20 zijn daarbij een target voor de bulls. Voor alle drie geldt dus dat reboundposities kunnen worden aangehouden tot er signalen van topvorming verschijnen. Succes met de chart studies.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van de AEX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.