Binnen een dalende trend bestaat de mogelijkheid dat een solide opleving, ofwel countertrend, ofwel rebound zich afspeelt, om daarmee de afstand met de gemiddelde lijn te verkleinen, zelfs de SMA als weerstand te testen. Deze hertest ontwaart zich als een serie hogere toppen en hogere bodems binnen de downtrend. Hoe kan een trendbelegger hiervan profiteren? Door netjes de Setup, Trigger, Stoploss en Target te respecteren.

Setup
De inleiding voor dit rebound scenario is een overtuigende bodem (B1 op de grafiek), ver onder de SMA lijn, gevoed door onder andere de swingteller op -9, mogelijk met MRI candles en natuurlijk de RSI die opveert vanaf of van onder de dynamische RSI lijn. Daarna moet er een top (T1) worden geplaatst, gevolgd door een hogere bodem (B2). Dus B1 – T1 – B2 is de setup, ofwel de aanloop voor de rebound

Trigger
Als de aanloop succesvol verloopt, wordt daarna T1 gepasseerd, hetgeen de Trigger is om een kooptransactie aan te gaan. De trendmatige rebound krijgt immers meer kracht, met nu een duidelijke stoploss en target. Dus T1 = Trigger, om dit nog even wiskundig te duiden.

Stoploss
De stoploss wordt in eerste instantie geplaatst op de Low van B2, dus Stop = B2, en mag worden verhoogd naar nieuwe hogere bodems als die zich voordoen. Er wordt hierbij dus gebruik gemaakt van de aanzwellende serie hogere toppen en hogere bodems.

Target
Een rebound is een opleving in een dalende trend, dus zou je als target de gemiddelde lijn ofwel de SMA lijn kunnen noteren, dat is immers de doelstelling van de bulls. Bij de SMA lijn is de kans het grootst dat de rebound opdroogt, dus daar kun je overwegen de winst te verzilveren, vooral ook als zich koerspatronen voordoen die aantonen dat de beren van plan zijn terug te keren in de arena om de dalende trend te hervatten.

Handelsplannen

Een verzameling praktische handelsplannen met elk hun eigen herkenbare naam.
Elk handelsplan kent een Setup, een Trigger, een Stoploss en Profit Stop.
In de betreffende toelichting wordt uitvoerig uitgelegd hoe het handelsplan werkt en voor wie het bestemd is.
Alle handelsplannen of Scenario’s zijn charttechnisch en/of Dashboard technisch gerelateerd.
Uiteraard kent elk handelsplan een acceptabele Risk Reward Ratio.