Beleggers worden nerveus, wat gaat Shell doen? Strategische wijzigingen, ontslagen, besparingen, als dat maar goed komt. Niet getreurd, aan het koersverloop valt af te zien dat het vertrouwen in de toekomst er wel degelijk is. Charttechnisch is er sprake van een positieve overgangsfase. Wel spannend, want de bulls moeten goed doorpakken. Ik zal het technische beeld voor u schetsen.

Breakout
Ik ga terug naar oktober vorig jaar toen er een dieptepunt werd bereikt op 9,75. Toevallig of niet, maar wel gelijk aan de Corona tik in maart van dat jaar. Na wat getrappel door de bodemstampers werd al snel de weg omhoog hervonden, een rebound richting de SMA lijn rond 16,00 lag in lijn der verwachting. En zo geschiedde het. Vervolgens gaf de RSI wat overspanning aan, dus er volgde een lichte afkoeling. Vorige week lieten de bulls weer van zich horen door de SMA lijn opwaarts te passeren. Deze week doen ze er een schepje bovenop. De breakout is een feit. Maar hoe nu verder?

Positieve overgang
De eerste stap in een mogelijke uptrend is gezet, de koers noteert immers boven de gemiddelde lijn. Maar wat gaan de bulls bij de 17+ weerstand en rode streep doen? De RSI als spanningsmeter stuurt aan op topvorming met aansluitend een pullback om de SMA op 15+ als steun te testen. Eerst een extra aanloopje om daarna boven 17+ te breken om de weg vrij te maken voor een rally naar 26+. Dat is nog eens een mooie voorspelling, toch? Of laten de bulls het afweten en wordt de huidige overgangsfase afgebroken?

Coaching
Voor trendbeleggers ziet de chart er hoopvol uit. Bescheiden koopposities zijn gerechtvaardigd, de UP status op het Dashboard is immers valide. Maar pas Money Management toe, want de rode streep kan de bulls remmen. Boven de streep zijn er additionele koopkansen. Onder de groene steunstreep op 14+ vervagen de positieve vooruitzichten aanzienlijk, dat moge duidelijk zijn. Voor nu bezien of de positieve overgangsfase uiteindelijk toch leidt tot een stijgende trendfase.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van RDSHELL

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.