Onze Koninklijke geniet in het algemeen warme belangstelling bij vele beleggers. Niet alleen de lange termijn investeerders, maar ook de offensieve koopjesjagers zien regelmatig kansen langskomen. Voor hen herbergt de dagkaart een interessante koopkans meteen bij de start van het nieuwe beleggingsjaar. Een leuk ritje naar 16+ zit in het vat.

Uptrend of trading range?
Als ik de regels van het Dashboard Beleggen toepas, dan gaat er een nieuwe upswing van start, netjes bevestigd door een Up status op het Dashboard. Er staat immers een witte candle met de swingteller op +1 en de Swingtrader in het groen als bevestiging van een nieuwe bullenparade. Dit impliceert dat de recente 14+ groene streep als steun blijft liggen en dat zou je kunnen zien als de onderlijn van een trading range. De bovenrand van de bandbreedte zou dan moeten liggen op 16+, hetgeen de eerste doelstelling is van de bulls.

Handelskans
Er zijn dus objectieve en subjectieve bevindingen die wijzen in de richting van de bulls. Mits de koers boven de low van de huidige candle beweegt, is de Risk Reward Ratio acceptabel voor korte termijn spelers die de bulls graag een handje willen helpen.

U ziet voortaan op de chart in deze column de zogenaamde Risk Reward balk die met een groene streep het opwaarts potentieel aangeeft en met een blauwe balk het neerwaarts risico. Deze RR balk impliceert dat wij een zogenaamde Daily Turbo Tijd Long Setup presenteren, ofwel een koopkans voor korte termijn beleggers. Deze Daily TTL Setup wordt in een modelportefeuille verder gevolgd.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van RDSHELL

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.