In de afgelopen weken was er op de dag- en weekkaart van onze Koninklijke weinig tot niets te beleven. Wapenstilstand tussen beer en stier, afgewisseld met dappere zetjes omhoog en omlaag, maar zonder duidelijk succes. Thans ziet het er iets hoopvoller uit op de dagchart. Er zijn voldoende indicaties die wijzen in de richting van de bulls. Ik zal de koopkans nader toelichten.

Steun in de downtrend
Vanaf juni dit jaar, toen de koers rond 15,00 schommelde, ging een korte termijn dalende trendfase van start. Met alle indicatoren in de min werd de koers rap onderuit gehaald tot 12,37 aan toe. Er volgde een opleving tot 13,96, waarna de beren weer hun gang gingen. Voor de tweede maal werd er steun gevonden rond 12,40/50 met aansluitend wat geschuifel op een fractioneel hoger niveau. Er staan inmiddels twee groene steunstrepen, dus de weg omlaag lijkt aardig dichtgetimmerd. De dalende trendfase zwakt aanzienlijk af, een rebound kan in gang worden gezet.

Tweetraps strategie
Vandaag een witte candle, inclusief gap, de swingteller naar +1, de RSI opkrullend naar de 50-lijn en de NBTrade Indicator draaiend naar een groen staafje. Kortom, voldoende aanwijzingen voor een rebound richting de eerste rode streep op 13,23, met daarna ruimte tot 13,96, min of meer gelijk aan de gemiddelde lijn. De grafiek herbergt dan ook een prima tweetraps strategie. Met een stop op 12,45 meeliften naar de eerste rode streep. Hierboven profiteren van een verdere stijging met een verdubbelde positie richting de SMA lijn. Een aantrekkelijke propositie met een prima Risk Reward verhouding voor actieve doe-het-zelf beleggers.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van RDSHELL

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.