RDShell bulls in actie

Wat een turbulentie en stormachtige bewegingen op het Damrak. Felle berentikken worden rap afgewisseld door stevige stierenstoten. Voor trendbeleggers wellicht een te hoog achtbaangehalte, maar voor offensief ingestelde cowboy-achtige actieve beleggers natuurlijk een prima speelveld. Voor hen heb ik een spannende koopkans gevonden op de dagkaart van onze Koninklijke. Lees maar verder.

Dapper opwaarts
Op het korte termijn speelveld was er in de afgelopen dagen nauwelijks iets te beleven. De candles kleefden aan de dalende gemiddelde lijn, bulls aan een zijden draadje, heftig strijdend om de kop boven water te houden. Maar vandaag hebben ze er zin in. Om wat voor reden dan ook komen ze uit hun schulp en noteren met een gap los boven de SMA lijn. Swingteller meteen mee in een +1 stand en de RSI boven de 50-lijn. De Up status is dus terug op het Dashboard. Plezierige bevestiging is er op mijn NBTrade Indicator die keurig van blauw naar groen springt. Hoe nu verder?

Twee-traps scenario
Als de spelers zich netjes aan de regels houden, zou er op de dagkaart dus een opleving moeten plaatsvinden richting de eerste rode streep en weerstand op 27+. Dat is de eerste opdracht voor de stieren. Om dan ook het proces van hogere toppen en hogere bodems aan te wakkeren, zou er boven de rode streep een nieuwe hogere top geplaatst moeten worden. Ergens in de buurt van 28+ zou ik zeggen. Zo luidt de tweede opdracht voor de bulls. De oplettende lezer heeft in de gaten dat de actieve belegger dus een twee-traps strategie kan volgen. Tot slot de opmerking dat bij koersvorming onder 25,50 het charttechnische beeld aanzienlijk zal verzwakken.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Royal Dutch Shell

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.