Het beleggingsklimaat is onrustig, wispelturig en erg nerveus, het is lastig zoeken naar goed uitziende charttechnische scenario’s. Maar ik heb  een spannend scenario gevonden op de maandchart van Randstad. De bulls mogen zich inspannen richting de jaarultimo.

Correctie binnen de uptrend
Het koersverloop verdient geen schoonheidsprijs wat betreft trendmatigheid, maar de ondertoon oogt wel positief, met zo nu en dan rare uitschieters naar beneden. Laten we dat vooralsnog slippertjes van de stier noemen. Onlangs is er getopt bij 60+, waarna een correctie volgde die nu kan opdrogen bij de cruciale steunzone rond 45+. Hier liggen zowel de SMA lijn als de 50% Fibo lijn om de beren te stoppen. Met de nodige turbulentie wordt deze maand geprobeerd een witte candle te plaatsen.

Hervatting uptrend
Als de spelers zich aan de juiste spelregels houden, dan moet er thans worden gebodemd als opmaat voor een hervatting van de uptrend. Al vier maanden lang wordt de 45 zone als steun geaccepteerd, dus dat is een mooie springplank voor de bulls om weer op te veren richting de eerder genoemde 60+ zone. Duidelijke krijtstrepen dus.

Koopkans
Voor trendbeleggers ligt de chart er uitdagend bij. Mits de koers boven 45+ blijft bewegen en de maandcandle wit kleurt, zijn er anticiperende koopkansen om te profiteren van een mogelijke opleving richting de 60+ zone gedurende de rest van het jaar. Het moge duidelijk zijn dat bij koersvorming onder 45 de positieve verwachtingen aanzienlijk vervagen.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.