Een van de publiekslievelingen is Randstad, dat deze week met slecht nieuws kwam. Maar het was minder slecht dan verwacht, dus ging de koers rap omhoog. Dat is massagedrag, dat zich niets aantrekt van een slecht rapportcijfer. Gelukkig is er de grafiek als houvast en dan blijkt dat de koers rond 45 op een cruciaal kruispunt is aanbeland. Nu geldt het beroemde motto ‘keren of passeren’ voor de bulls. Lees maar verder.

Achtbaanrit
Ik neem u mee naar eind vorig jaar toen de koers rond 55,00 noteerde. Er werden toen wat haarscheurtjes zichtbaar, de bulls haperden en vielen vervolgens in februari dit jaar terug naar de SMA lijn op 48,00. Maar dat was niet voldoende, er volgde een vrije val naar 27,71, bekend als de Corona dip. Maar de bulls herstelden zich supersnel, in een rap tempo terug naar de inmiddels dalende SMA lijn. Een snelle achtbaanrit van 55+ naar 27+ en weer terug naar 45+. Hoofdpijn voor trendbeleggers, dikke pret voor swingtraders. Maar hoe nu verder?

Keren of passeren
De 55SMA lijn is mijn trendvolgende indicator die normaal gesproken de richting en kracht van de trend keurig in beeld brengt. In geval van Randstad is dat minder het geval, maar ik wil de lijn toch als een soort middenlijn hanteren op het speelveld met 27+ als groene lijn en 56+ als rode lijn. Deze week wordt met een vooralsnog stevige witte candle de SMA lijn onder druk gezet en zelfs nipt overschreden. Gaat het dan toch lukken om vanaf 45+ de rode lijn op te zoeken? Of is er thans sprake van overshooting en staat er komend week een zwarte candle? Kortom, keren of passeren voor de bulls.

Kans of bedreiging?
Is het glas half vol nu het lukt om de gemiddelde lijn opwaarts te passeren? Dan moet er komende week wederom een witte candle verschijnen. Dan zijn er koopkansen met een prima Risk Reward Ratio als een stop onder 45 wordt genoteerd en een koersdoel van 55+.
Of is het glas half leeg omdat de rebound met enige overshooting nu kan opdrogen waarna de beren hun kans schoon zien om de koers weer richting 27+ te drukken? Dat scenario, met derhalve short kansen voor actieve beleggers, zal aan kracht winnen als er komende week een zwarte candle verschijnt. Best wel spannend, wie trekt er straks aan het langste eind?

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.