Ondernemingen presenteren hun cijfers, dat is prima, daar doe ik niets mee. Maar het is wel interessant als de verwerking van de cijfers zorgt voor een koersbeweging die al verpakt zat in de grafiek. Dit laatste is het geval op de weekkaart van Randstad, waar thans een verse uptrend aanbreekt. Goed voor trendbeleggers dus, snel verder lezen dan maar.

Weg van de SMA
De weekgrafiek laat duidelijk zien dat de spelers in de afgelopen weken weinig zin hadden om van hun plek te komen. Afwisselend witte en zwarte candles klevend aan de gemiddelde lijn, zogenaamde kleefcandles, alsook een RSI kronkelend door de 50-lijn, gaven aan dat het positieve momentum ver was te zoeken. Maar de ondertoon was wel positief, getuige de candles boven de licht opkrullende SMA lijn. Het was een kwestie van tijd wanneer de bulls in de gaten zouden krijgen wat wij van hen verwachten. Deze week dus.

Verse uptrend
Deze week een mooie witte candle, swingteller naar een +1 stand, RSI opkrullend vanaf de 50-lijn, kortom, de Up status is terug op het Dashboard, de bulls starten hun actie beweging. Er is ruimte aan de bovenkant van het veld rond 56+, gelijk aan de eerste rode streep en tevens de bovenkant van het stijgingskanaal. Best wel veel ruimte voor de bulls, die uiteraard niet meer mogen terugvallen onder de SMA lijn op 44,00.

Koopkansen
De grafiek herbergt mooie koopkansen voor trendvolgende beleggers. Zij houden rekening met eventueel een korte reactie van de beer, de bullensprong is erg enthousiast, maar dat doet niets af aan het feit dat de toon is gezet. De krijtstrepen zijn duidelijk waarbinnen de strijd zich afspeelt. Onder in het veld 44,00, boven in het veld 56+, dat zijn de routepaaltjes die thans van belang zijn voor trendbeleggers.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.