Het regent aan cijfermateriaal op het Damrak, werk aan de winkel voor menig belegger. Ik hoef alleen maar de grafiek te consulteren om vast te stellen hoe de markt de cijfers absorbeert. Als ik dat doe voor Adyen, dan blijkt dat koopjesjagers actief zijn in een zogenaamde pullback fase. Ik zal een en ander toelichten.

Steunscenario
Een aantal weken terug werd de gestage uptrend, ooit gestart rond een koers van 600, abrupt verstoord door een felle neerwaartse berenuitbraak. Er was al een correctie gaande, maar de SMA lijn op krap 2200 kon de berendruk niet aan. Er volgde een koersval naar de 1600 zone, toevalligerwijs gelijk aan de groene steunstreep, ofwel de bodem die in mei vorig jaar werd geplaatst. Deze week is een witte candle in de maak, mede ondersteund door een OS upcross in de RSI en een positieve swingteller. Bodemstampers actief om een pullback in gang te zetten.

Terugtest

Na een SMA doorbraak volgt normaal gesproken een pullback, ofwel opleving naar de SMA lijn om deze als weerstand te testen. Als er dan wordt getopt nipt onder of tegen de SMA lijn, dan wordt de trendbreuk gevalideerd en mogen de beren proberen een dalende trendfase in gang te zetten. Voor nu is dus bodemvorming bij 1600 van belang en binnenkort topvorming bij 2180, dat zijn thans de belangrijkste routepaaltjes.

Coaching
Er zijn koopkansen voor koopjesjagers die willen profiteren van de verwachte opleving naar de 2180 zone. Voor hen mag de koers niet meer terugvallen onder de groene steunstreep. Voor trendbeleggers is er een hoopvolle opleving, zij moeten afwachten wat er straks bij de SMA lijn gaat gebeuren. Bij topvorming aldaar toch overwegen om posities af te bouwen.

Wilt u het vervolg van het koersverloop en de indicator condities en coachings volgen? Ga dan naar mijn website nicoprbakker.nl, daar worden dagelijks de charts ververst.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.