Wat een uitslagen zijn er zichtbaar voor het aandeel dat nog maar kort aan Euronext noteert. Dit jaar van grofweg 72 naar 50 en vervolgens naar 100. Wellicht bekruipt u het gevoel dat u veel te laat bent, maar dat weet u nooit. Menig belegger dacht in 1980 misschien ook wel dat hij of zij te laat was met een aankoop van de S&P, om maar wat te noemen. Er liggen in ieder geval nog prima kansen in Prosus. We bekijken de dag- en weekgrafiek.

Korte historie
De koershistorie is nog maar kort, de notering dateert van 11 september 2019. Met een start rond 75 daalde de koers eerst af naar 60 om tot begin 2020 weer te klimmen richting circa 72. Een dieptepunt werd vervolgens neergezet op krap 47, de coronabodem. Daarna ging het rap omhoog. Een patroon van hogere toppen en hogere bodems markeert de weekgrafiek waarbij vanaf de zomer meer sprake was van een trading range binnen de uptrend tussen circa 75 en 90. Inmiddels is de top op 90 opwaarts doorbroken, en rond de verkiezingen was vervolgens een hoop volatiliteit zichtbaar. Hoe nu verder in het stijgingskanaal? Houden de bulls nog even vol?

Coaching
Na de uitbraak uit de range werd getopt op 101+. Daarna volgde een correctie terug naar de onderkant van het stijgende trendkanaal waar een bodem is geplaatst op 82,46. Inmiddels krijgt de uptrend een vervolg getuige de positieve rangen en standen bij de indicatoren. Op het Dashboard is de Up conditie valide op de dag- en weekgrafiek. Koopposities zijn derhalve gerechtvaardigd, waarbij het koersdoel rond 100+ ligt. Onder circa 82 vervalt dat scenario. Op 75 ligt daaronder nog een laatste vangnet. Voor nu de opmars dus blijven volgen. Dit jaar nog nieuwe highs?

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.