Prosus rond het kantelpunt

Prosus is een multinationaal mediaconglomeraat met een vleugje maaltijdbezorging en Russische socialmedia, genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Sinds de start in september 2019 heeft Prosus al aardig wat koersbeweging laten zien en het aandeel beweegt op dit moment rond een belangrijk kantelpunt. Een blik op de weekgrafiek.

HS patroon
Vanaf de maart 2020 bodem op krap 47 werd een opmars ingezet met een patroon van hogere toppen en hogere bodems. Bijna een jaar later, februari 2021 leidde dat tot een top op 110. De koers zakte wat terug richting 90+ om daarna nog een keer op te veren richting 100, tevens het niveau van een oude voorliggende top. Daarmee is een HS patroon in de maak en inmiddels is de koers verder afgedaald tot de stijgende SMA rond 87 met daaronder de steunzone op 84. Een belangrijk kantelpunt. Spanningsmeter RSI noteert oversold en de swingteller staat in de min waardoor op het Dashboard de Correctiefase valide is.

Coaching
Hoe nu verder? Beleggers die koopposities ambiëren kunnen overwegen om te wachten op een witte candle  waarbij het patroon van lagere weekly highs en lagere weekly lows opwaarts doorbroken wordt. Onder de steunzone rond 84 gaat echter een negatieve overgangsfase van start. Voor nu de strijd rond de SMA dus kritisch blijven volgen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.