“Technische analyse: de kunst van het zoeken naar kansen en bedreigingen”, zo staat dit vandaag op mijn scheurkalender. Zoekende naar een spannende chart voor deze column viel mijn oog op de dagkaart van Prosus. Daar bereiden de bulls een uitbraak voor, hetgeen leidt tot een anticiperende koopkans. Lees maar verder!

Afzwakkende downtrend
Op afstand gezien is er nog steeds sprake van een dalende trendfase, de candles staan immers onder een dalende SMA lijn. Maar de trend zwakt af, want ik zie thans geen proces meer van dalende toppen en dalende bodems. Meer trading dan trending zou je kunnen zeggen, met de groene streep op 81,77 als steunlijn en de rode streep op 86,40 als weerstand. Hamvraag is uiteraard of het de bulls gaat lukken om uit de range te breken, of dat de beren terugkomen om toch de trend te hervatten.

Uitbraak in voorbereiding
Als ik dan de indicatoren er bij haal, swingteller op +2, een rap oplopende RSI en een mooie groene swingtrader, dan stel ik vast dat de stieren de intentie tonen om druk te zetten op de rode lijn om vervolgens uit te breken en koers te zetten naar de SMA lijn op 90+. Daarboven een breakout naar 93+ als eerste stap in een nieuwe uptrend. Zover is het nog niet, voor nu bezien of de bulls zich verder kunnen vermannen richting de rode streep.

Coaching
Uit het geschetste scenario kan worden afgeleid dat koopjesjagers een twee-traps strategie kunnen overwegen. In eerste instantie een anticiperende Turbo Long positie om mee te liften naar de rode streep. Als het lukt om die streep te slechten, dan is er een tweede, additionele en reagerende koopkans richting de 90+ zone. Onder de  81+ groene streep vervallen de koopkansen. Dit impliceert dat een BNP Paribas Turbo Long met een stoploss op 81,2 met hefboom 8,49 een interessante invulling kan zijn voor de twee-traps strategie. Kortom, een mooie propositie met duidelijke kantelpunten voor actieve kort-op-bal spelende koopjesjagers.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.