Op de dagkaarten zien we regelmatig uitdagende koopkansen verschijnen, erg interessant voor offensieve koopjesjagers die wel in zijn voor een scenario met een anticiperend randje. Zoals vandaag op de dagkaart van Heineken. Lees maar verder.

Dip in de trend
De trend als zodanig is opwaarts, dat blijkt uit de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Maar binnen een stijgende trend kom je correcties tegen, countertrend bewegingen als extra aanloop om een hogere bodem te plaatsen om daarna de trend te vervolgen. Welnu, vanaf de recente top en weerstand op 103+ is een correctie gaande die nu opgevangen moet worden door de SMA lijn. Er zijn maar liefst zes elementen die aansturen op bodemvorming.

Bodemstampers
Vandaag is het bodemstampen geblazen als opmaat voor een nieuwe bullenactie. Zo zie ik een witte candle, steun op de SMA lijn, steun op de 3e Fibo lijn, de swingteller op een -9 stand, de RSI dreigend met een OS-Up cross en de swingtrader met een kleine rode staaf. Voldoende munitie voor de bulls om weer in actie te komen. Met cruciale steun op 99+ mogen zij de trend nieuw leven inblazen met 103+ als haalbaar koersdoel. Dit impliceert een mooie Risk Reward Ratio voor een offensief koopscenario.

Coaching
De swingteller staat nog in een correctiestand, vandaar dat het koopscenario een anticiperend randje heeft. Maar de genoemde bodemelementen rechtvaardigen een BNP Paribas Turbo Long positie met een stoploss op bijvoorbeeld 96,1 met een hefboom van 9+. Een hoge hefboom, maar dat mag wel gezien de redelijk goede kans van slagen van het geschetste scenario. Voor nu bezien of de bulls hun grip daadwerkelijk gaan vergroten, zij hebben thans de meeste troefkaarten.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.