Potentiële topzone bereikt voor PostNL

De koers van PostNL noteert op dit moment tegen de bovenkant van het dalende trendkanaal. Een belangrijk kantelpunt voor het aandeel. Inmiddels worden we dan ook bestookt met vragen of de top al is bereikt. We zetten de kansen en bedreigingen voor u op een rijtje.

 Flinke rit
Vanaf grofweg 1,30 aan de onderkant van het dalende trendkanaal heeft PostNL een flinke rit achter de rug. Een tussenliggend hobbeltje rond 1,60 werd na enkele weken opwaarts gepasseerd en de koers noteert nu rond 1,93. Zit er nog meer in voor het aandeel? Ongetwijfeld, maar dan moet er wel een aantal horden worden genomen.

Overbought
Eerst maar eens kijken naar de indicatoren. De swingteller noteert +6, de koers heeft de dalende SMA lijn bereikt en spanningsmeter RSI staat in overbought gebied. Daarnaast noteert de koers rond het 61,8% Fibonacci niveau van de laatste downswing en rond de oude bodems van begin dit jaar. Een flinke cluster van potentiële weerstandniveaus dus. Bij de eerste de beste zwarte candle op de weekgrafiek lijkt het dus raadzaam voor reboundspelers om wat winsten af te romen. Een andere optie is om te wachten op het breken van het laatste weekly low. Offensieve shortspelers kunnen dan tevens een bescheiden Turbo Short overwegen.

Opwaartse doorbraak
En wat als de SMA zone rond 2,00 opwaarts doorbroken wordt? Welnu, in dat geval ligt er ruimte tot circa 2,27, de weerstandzone van enkele maanden terug. Zowel op het Dashboard als charttechnisch breekt er dan een positieve overgangsfase aan voor PostNL. Voor nu dus bezien hoe de strijd rond het kantelpunt verder uitpakt. Vooralsnog kunnen Turbo Long posities worden aangehouden, maar hou de vinger aan de pols.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.