POSTNL in positieve fase

Het is en blijft erg onrustig op het Damrak. Mooie herstelbewegingen worden afgewisseld met felle berentikken. Twee handen aan het stuur is noodzakelijk om enerzijds korte termijn posities te monitoren en anderzijds te zoeken naar nieuwe kansen. Zo zie ik hedenochtend  op de dagkaart van PostNL een stevige terugval in de koers, maar dat levert juist een mooie koopkans op. Lees maar verder.

Positieve overgang
De Corona paniek bodem ligt al enige tijd achter ons op 0,93. Nadien ging een rebound van start die de koers terugbracht naar de SMA lijn rond 1,40. Na enige aarzelingen braken de bulls boven de gemiddelde lijn met de intentie een nieuwe korte termijn uptrend te starten. Deze breakout hield aan tot krap 1,58, keurig begeleid door de swingteller die met een positieve +9 stand het einde van de breakout aankondigde. Ook de RSI deed mee in het uitbraakspel door dicht tegen de OB-lijn aan te schurken. Maar dat hedenochtend de koers zo rap zou terugvallen, lag niet in lijn der verwachting. Met één felle tik de pullback gestart.

Pullback
“Na een breakout volgt een pullback teneinde de trendomkeer te valideren”, zo luidt de spelregel. Dus de scherpe terugval past wel in het plaatje. De koers mag terug naar de SMA lijn die nu op 1,28 in het veld ligt. Wellicht al eerder bodemvorming in de Fibo grid rond 1,33, dat zou goed kunnen. Hoe het ook zij, binnenkort moet blijken of de recente trendomkeer daadwerkelijk gaat leiden tot een nieuwe serie hogere toppen en hogere bodems met zicht op 1,57 en 1,71 als haalbare koersdoelen. Mocht de pullback mislukken, hetgeen onder 1,28 het geval is, dan vervagen de positieve vooruitzichten aanzienlijk.

Coaching
Het is raadzaam de pullback te volgen en af te wachten of er daadwerkelijk gebodemd gaat worden. Eerste aanwijzing hiertoe is het verschijnen van een witte candle. Wit is uiteraard de kleur die gewenst is als bodemstampers in actie komen. Dan zijn de eerste koopposities te overwegen. Mocht aansluitend blijken dat de swingteller en RSI meegaan in een positieve stand, dan zijn er additionele koopkansen. Voor nu dus bezien of de spelers de spelregels der technische analyse respecteren.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van POSTNL

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.