Veel mensen zitten thuis, veel mensen kopen via internet, veel pakketjes moeten worden bezorgd, PostNL profiteert daar natuurlijk van. Dat is mogelijk de verklaring waarom er thans op de dagchart een koopkans prijkt. Laat ik maar snel de kaart er bij pakken.

Stier in de slip
Geruime tijd was er sprake van een solide uptrend, ofwel een proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier oplopende gemiddelde lijn. Er werd onlangs een top bereikt op 3,17+, maar toen ging het mis. Dat wil zeggen, er volgde een stevige correctie richting de SMA op 2,72+ en de bulls zakten zelfs onder de sleepkabel. Trendomkeer of slippertje van de stier? Dat was de hamvraag. Maar de Swingtrader met zijn rode staafjes gaf aan dat het bij de groene streep op 2,54 hoog tijd werd dat bodemstampers in actie zouden komen, hetgeen dan ook gebeurde.

Verse uptrend
Inmiddels is het gelukt om de licht opkrullende SMA lijn opwaarts te passeren, de swingteller naar een plusstand te draaien en de swingtrader op groen te zetten. Een en ander impliceert een verse uptrend met zicht op 3+ en 3,17+ als haalbare koersdoelen. De vooruitzichten blijven positief zolang de koers boven de SMA lijn beweegt, dat moge duidelijk zijn.

Coaching
Korte termijn trendvolgende beleggers zien hun kansen op de dagkaart. Met steun op 2,72 en een haalbaar koersdoel van 3+ tot 3,17+ is de Risk Reward Ratio prima. Zolang de candles wit kleuren is het interessant om koopposities aan te houden.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van POSTNL

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.