Charttechnisch gezien hebben beleggers niets te zoeken in dit fonds, de beren zijn heer en meester op het speelveld, een dalende trendfase is valide. Maar zo her en der wat puntjes sprokkelen in een countertrend beweging is wel interessant en spannend. Momenteel is een dergelijke rebound gaande.

Dalende trend
We moeten terug naar februari 2018, de koers noteerde toen rond 3,20, toen de koers de gemiddelde lijn neerwaarts kruiste. Er volgde in eerste instantie een daling tot 2,40, gelijk aan een jarenlange steunlijn van een brede trading range, maar daarna ging het rap berg afwaarts. Er volgde een serie lagere toppen en lagere bodems onder een neerwaarts krullende gemiddelde lijn, duidelijke kenmerken van een dalende trendfase. Onlangs werd een dieptepunt bereikt op 0,93, waarna een dapper herstel volgde. Maar de trend blijft neerwaarts, tenzij het lukt om de SMA lijn op 1,63 significant opwaarts te passeren. Voor trendbeleggers is 1,63 dus het cruciale kantelpunt.

Profiteer van het herstel
Als je als trendbelegger toch wilt profiteren van de redelijk forse swings op het veld, dan zul je als countertrend spelers aan de gang moeten. Je bent een rebounder als je tegen de trend in handelt en probeert te profiteren van oplevingen. Zo is er vanaf het genoemde dieptepunt op 0,93 een herstel gaande die onlangs de SMA op 1,63 heeft aangetikt en tevens de 3e Fibo retracement. De swingteller staat nog in de plus, dus de druk op de SMA lijn kan worden opgevoerd. Het gaat met horten en stoten, dus twee handen aan het stuur om op tijd de rebound winsten te verzilveren. Of gaan de bulls ons verrassen met een trendomkeer? Dit lijkt minder waarschijnlijk, maar er gebeuren wel meer rare dingen in deze bijzondere marktomstandigheden, toch?
Voor nu bezien tot hoever de bulls kunnen reiken in hun rebound parade.

Dagelijks kunt u in onze Dashboard publicatie de actuele Dashboard condities en coachings volgen. Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op  de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van PostNL

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.