Op menig speelveld is een structurele verbetering van het koersverloop zichtbaar, de Corona ellende lijkt volledig geabsorbeerd te zijn. Wel of niet mee eens, wel of niet terecht, de beurs heeft altijd gelijk heb ik geleerd, dus profiteer van de terugkeer van de bulls. Dit is ook het geval op de dagchart van PostNL. De bulls aan de leiding, ik zal de verwachte route voor u uitstippelen.

Positieve trend
Onlangs werd er vanaf de spike top op 1,57+ een correctie ingezet die keurig werd opgevangen door de SMA lijn rond 1,22. Een klein beetje overshooting, maar de bulls wisten zich op tijd te vermannen, prima ondersteund door de swingteller die een volledige correctie reeks liet zien. Vanaf de gemiddelde lijn veerde de koers weer op met inmiddels alle indicatoren in de plus. Afgelopen vrijdag een Bullish Engulfing patroon neergezet, vandaag de swingteller op +5 en de RSI nipt boven de 50-lijn. Ook de NBTrade Indicator wijst in de richting van de bulls. Niets staat hen in de weg om hogere niveaus op te zoeken.

Ruim speelveld
Als we de krijtstrepen in de analyse betrekken dan kunnen we vaststellen dat het speelveld zeer ruim is. Onder in het veld liggen de SMA lijn en groene steunstreep dicht bij elkaar rond 1,22/20, een prima vangnet voor de bulls mochten zij behoefte hebben aan een extra aanloop. Boven in het veld ligt pas op 1,57+ de eerste beer te wachten. Dit impliceert een uitstekende Risk/Reward Ratio voor beleggers die een kooppositie aangaan. Het winstpotentieel is vele malen beter dan de verliesruimte.

Coaching
Koopjesjagers, maar ook de wat defensief ingestelde trendbeleggers krijgen een koopkans aangereikt. Het meest waarschijnlijke scenario is immers een aantrekkende koers naar de 1,57+ zone. De verwachtingen zijn positief, tenzij het sentiment omslaat en er zwarte candles verschijnen met een rood gekleurde swingteller. Vooralsnog de bulls aan de leiding.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van POSTNL

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.