‘Porpoising’ met Tesla

‘Por’-wat? De F1 fans onder u weten direct waar ik het over heb als de term ‘Porpoising’ valt, namelijk het stuiteren van de raceauto’s dat sinds dit seizoen in de Formule 1 weer zichtbaar is. Voor Tesla heeft het meer betrekking op de chart. Het aandeel gaat als een stuiterbal door het koersveld. We werpen een blik op de dag- en weekgrafiek.

Recente bodem binnen bereik
Aan volatiliteit geen gebrek in Tesla, grote koersswings zijn immers zichtbaar. Vorig jaar lag het laagste punt rond 540 en het hoogste punt op krap 1244, tevens het All Time High. Ook dit jaar veel gestuiter in het aandeel. Van 1208 naar 700, terug naar 1152 en inmiddels weer aanbeland rond 650. Het betekent in ieder geval dat beleggers in Tesla de koersvorming strak moeten volgen met deze heftige swings. Op dit moment is een afdaling gaande. De tussenliggende zone rond 800 is recent getest. Dat is overigens geen ‘zwart-witte’ steun of weerstand zoals u op de grafiek kunt zien, meer een zone die al een aantal maal als referentiepunt heeft gediend. De koers noteert nu boven de voorliggende bodem 620, daaronder ligt de steunzone rond 550. Het Dashboard kleurt daarbij al geruime tijd blauw ter bevestiging van de afdaling.

Coaching
Turbo beleggers met Shortposities kunnen deze desgewenst aanhouden zolang de afdaling valide is. Bij het doorbreken van het neerwaartse patroon kan er mogelijk wat winst worden genomen. Gezien de onderliggende steunzones en het onstuimige karakter van het aandeel is het te overwegen om het aandeel goed te volgen en een strakke exit strategie te gebruiken.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.