Het is vrij logisch dat binnen een stevige uptrend regelmatig flinke correcties plaatsvinden om trendbeleggers de gelegenheid te geven op lagere niveaus weer aankopen te doen. Dit is thans het geval op de maandgrafiek voor Philips. Anders gedefinieerd, lange termijn beleggers wachten op nieuwe of additionele koopkansen. ‘Buy the dip’ wordt dit ook wel genoemd.

Lange uptrend
Belangrijkste trendmeting binnen de technische analyse wordt uitgevoerd met een gemiddelde lijn, of een variant daar op. Ik gebruik steevast de 55 Simple Moving Average om vast te stellen hoe de status van de trend is, zowel wat betreft richting als kracht. We moeten daartoe terug naar juni 2012 toe de koers weer boven de SMA kruiste. Toen stond er 14+ op de borden. Sindsdien is er alleen maar sprake geweest van koersvorming boven de SMA lijn. Af en toe wat dips, maar die werden keurig opgevangen door de SMA lijn als dynamische trendlijn. De richting is dus wel duidelijk, de trendintensiteit is ook in orde, want de SMA lijn toont een uitstekende stijgingstendens. Eigenlijk dus een prima speelveld voor langere termijn trendvolgende beleggers.

Bodemvorming aanstaande?
Binnen de sterke trend is er onlangs getopt op 50+, daarna volgde een felle correctie die nog in volle gang is. Swingteller op -2, maar de RSI al weer dicht bij de 50-lijn en tevens OS-lijn. Met name de spanningsmeter stuurt aan op bodemvorming in de 40-35 zone om daarmee de correctie af te ronden en de trend te hervatten. Maar wanneer komen de bodemstampers in actie? Daartoe is eerst een witte candle nodig. Mogelijk niet deze maand, maar als augustus van start gaat met een witte candle, dan ziet het er allemaal hoopvol uit, want dan is Philips weer koopwaardig. Gaat in augustus het licht weer aan?

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.