Het kan wel eens gebeuren dat de stieren op het veld een slippertje maken, waardoor ze even onder water komen. Anders gezegd, ze zijn iets te ver doorgeschoten, waardoor er in feite een koopkans is voor anticiperende trendbeleggers. Maar hoe zie of meet je de ‘onder water stand’? Op de dagchart van Philips is dit thans gaande.

Overshooting
De dagkaart van Philips kenmerkt zich door een keurig proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Kortom, een stijgende trendfase overheerst. Maar zo nu en dan laten de bulls zich iets te ver terug zakken, tot nipt onder de SMA lijn. Ik noem dit een vergissing van de stier, er is dan sprake van overshooting, waarna de bulls rap terugkeren boven de gemiddelde lijn, teneinde de trend te vervolgen.

Rijp voor herstel
Een dergelijke situatie doet zich thans weer voor. De koers noteert nipt onder de SMA lijn met de swingteller afgelopen vrijdag op -9 en de swingtrader nu van rood naar groen. Met name de swingtrader laat zien met zijn rode staafjes dat er sprake is van overshooting. Dat mag worden benoemd als een ‘long setup’, waarna een trigger moet volgen, in dit geval een witte candle met de swingteller op +1. Maar de SMA lijn op 47,87 zit nog even in de weg. De koers moet hierboven breken om daadwerkelijk de trend te kunnen vervolgen. Vandaar het anticiperend randje aan onderstaande coaching aanbeveling.

Coaching
Trendvolgende beleggers kunnen overwegen om een BNP Turbo Long aan te schaffen met een stoploss op 44,7, deze Turbo heeft een hefboom van 7,98. Onder circa 46,00 vervalt het scenario, dus de Turbo stop op 44,70 ligt daar ruim onder. Een redelijk hoge hefboom, maar dat mag wel bij deze anticiperende Setup. Vinger aan de pols en strak navigeren, dat is wel gewenst.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo
Bekijk all BNP Paribas Turbo’s op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.