PHILIPS prikt in de plus

Na de enorme Corona tik volgde op menig dagkaart een scherpe en hoopvolle rebound, waardoor een flink stuk van de schade kon worden hersteld. Bij enkele fondsen is er al weer sprake van een voorzichtige daily uptrend, dus de bulls zijn daar weer volledig ‘in control’. Zo ook bij Philips, waar de bulls vandaag in de plus prikken. Ik zal de dagkaart voor u duiden.

Prima rebound
De Corona paniek bodem ligt voor Philips op 26,90. Het is interessant om te zien hoe vrij snel daarna de candles en indicatoren een rebound aankondigden. Kijk maar, na swing -9 verdwenen de oranje ‘overdrijvings kaarsen’, sprong de swingteller op +1, gaf de RSI een OS-UP cross en toonde mijn NBTrade Indicator groene staafjes. Een opleving richting de SMA lijn kon niet uitblijven, en zo geschiedde het. De bulls stoomden in een rap tempo op naar de gemiddelde lijn rond 38,00, daar werd gepauzeerd. Een dappere herstelpoging van krap 27,00 naar ruim 38,00, waar actieve Dashboard beleggers van hebben geprofiteerd.

Positieve breakout
Thans gaat de rebound over in een breakout, want er wordt een witte candle geplaatst boven de SMA lijn, de swingteller springt op +1 en de RSI krult noordwaarts boven de 50-lijn. De UP status keert terug op het Dashboard met zelfs een EL (Enter Long) coaching aanbeveling. Puur objectief gemeten gaat een nieuwe stijgende trend van start met uiteindelijk 45+ als haalbare zone. Maar hou even de vingen aan de pols, want wellicht volgt een korte tegenaanval van de beer richting de SMA op 38+ om de trendomkeer te dwarsbomen.

Coaching
Hoe nu verder? De breakout nodigt uit om koopposities te overwegen om te kunnen profiteren van de verse uptrend. Maar hou de posities bescheiden, want de trendomkeer is pril. Als er na de breakout een pullback komt als extra aanloop, waarbij de koers niet meer mag terugvallen onder 38+, dan zijn er additionele koopkansen. Nu dus anticiperende aankopen doen en na de pullback reagerende aankopen overwegen, dat is mijn coaching aanbeveling. Succes!

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van PHILIPS

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.