De aandelenmarkten gaan rap onderuit, flinke berentikken ontsieren menig grafiek. De bulls moeten alle zeilen bijzetten om te kunnen overleven. Maar felle berentikken kunnen toch ook tot spannende rebounds leiden? Zeker wel, Philips is daar een mooi voorbeeld van.

Breakout beweging
Even een stukje theorie. Koersen kunnen bewegen in actie- en reactiebewegingen in een uptrend of downtrend. Er is sprake van een overgangsfase als de koers onder of boven de SMA uitbreekt om de trend te doen keren. Dan spelen twee typen bewegingen een rol, te weten de breakout beweging en de pullback. Welnu, op de dagkaart van Philips is goed zichtbaar dat enkele dagen terug de koers onder de SMA lijn werd gedrukt, dit is dus de breakout beweging. Deze koersval kan worden opgevangen door de groene steunstreep rond 37+. De candle van vandaag kleurt reeds wit en de swingteller staat op -9.

Nu eerst een pullback
Het is mager, maar een witte candle in combinatie met een swingteller op -9 is volgens onze Dashboard regels een zogenaamde Exit Short coaching aanbeveling. Dus eerder ingenomen short posities mogen worden verzilverd. Omgekeerd geredeneerd impliceert dit dat een offensieve rebound kans zich aandient. Een opleving naar de SMA lijn rond krap 39,00 om deze als nieuwe weerstand te testen, wij noemen dit een terugtest, zou de volgende stap moeten zijn. Als er vervolgens getopt gaat worden tegen de SMA lijn, dan wordt de trendbreuk gevalideerd en kunnen de beren hun gang gaan.

Coaching
De chart herbergt een anticiperende koopkans voor koopjesjagers. Met een BNP Paribas Turbo Long kan worden ingespeeld op de aanstaande pullback van 37+ naar 39+. De Turbo met stoploss op 32,10 en hefboom 4,77 kan hiervoor prima worden ingezet. U weet inmiddels dat de AFM een hefboombeperking heeft doorgevoerd. Daar wordt uiteenlopend op gereageerd. Ga voor uzelf na wat de consequenties zijn en hoe u eventueel, na een aangepaste mindset, uw strategie aanpast.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.