Opnieuw turbulentie voor Corbion?

Aanstaande vrijdag 1 november staat er een update van cijfers gepland voor Corbion. Dit kan voor wat turbulentie zorgen op het koersveld, uiteraard afhankelijk van wat er al dan niet reeds is ingeprijsd in de koersvorming. In augustus was de reactie in ieder geval heftig, tevens zichtbaar door de stevige zwarte maandcandle met een koersdaling van meer dan 10% tot gevolg. Ik zal voor u twee scenario’s schetsen aan de hand van de maandgrafiek als leidraad voor een Turbo positie.

Correctie fase
Hoe is het algemene koersbeeld? Welnu, op de maandgrafiek is een langdurige uptrend zichtbaar die van start ging begin 2015 bij het doorbreken van de top en SMA zone rond 16. De oude weerstand werd later keurig getest als steun en hogere niveaus werden opgezocht. Vanaf 2017 is het patroon van hogere toppen en hogere bodems meer gewijzigd naar een brede trading range tussen circa 22+ en 30. Een ruim speelveld met voldoende mogelijkheden voor korte ritjes. Op dit moment noteert het aandeel in het midden van de range rond 26+ en is enige stabilisatie zichtbaar. Op het Dashboard is de correctiefase valide. De onderkant van de range valt samen met het nog stijgende koersgemiddelde op de maandkaart.

Coaching
Wellicht zullen de cijfers een zetje geven aan de koersvorming. Op dit moment noteert de koers al geruime tijd tussen krap 26 en 27,30+. De scenario’s zijn derhalve vrij eenvoudig. Bij een neerwaartse doorbraak van de zone rond 26 ligt een afdaling richting de steun en SMA zone rond 23 voor de hand. Bij een opwaartse doorbraak van 27+ krijgt de uptrend een vervolg richting 30. Beide scenario’s bieden voldoende ruimte voor posities met een acceptabele Risk/Reward verhouding. Eerst maar eens kijken hoe de markt het nieuws absorbeert. Hou daarbij zo mogelijk rekening met hoge turbulentie indien u Turbo posities overweegt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming ? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Corbion

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.