Ontladen in Tesla

Apple, facebook, Google, Netflix, Microsoft, Amazon. Het zijn de bekende namen uit de selectie van Amerikaanse fondsen die we volgen. BNP heeft recent de uitgifte van Turbo’s en Boosters op Amerikaanse onderliggende waarden hervat. Een aantal jaar is dat onverhoopt niet mogelijk geweest als gevolg van Amerikaanse dividendbelastingwetgeving. Er worden ruim 50 Amerikaanse onderliggende waarden beschikbaar gemaakt. Daarbij ook namen als Moderna, Peloton Interactive en FuelCell Energy. Vandaag houden we het nog bij een oude bekende. Derhalve een blik op de dag- en weekgrafiek van Tesla.

Tussenliggende top in het vizier
Heeft iedereen straks een auto met een stekker, waterstof, zonnepanelen of toch biobrandstof? Moeten we de emotie van een beschaafd roffelende boxermotor straks echt missen? Feit is dat er thans een transitiefase gaande is in de Automotive. Tesla speelt daarin een grote rol. Over de beurskoers van Tesla is doorgaans ook een hoop te doen. Daarvoor geldt dat de koers nou eenmaal de koers is, of het aandeel het nou ‘waard’ is of niet, de markt bepaalt. Het onstuimige koersverloop lijkt inmiddels wat te normaliseren. De overspanning is ontladen, zo lijkt het. Na de toppen op 900 en 780 en een wat volatiele periode, lijkt de rust dus terug op het speelveld. Er is sprake van een gematigd opwaarts koerspatroon met hogere toppen en hogere bodems. De daily SMA is daarbij een redelijke weergave van de opwaartse beweging. Het target ligt vooralsnog op 780+ met de meest recente steun op 648. Op de dag- en weekgrafiek is de Up conditie valide.

Coaching
Vooralsnog kunnen koopposities dus worden aangehouden. Rond 780 is wellicht wat topvorming te verwachten. Mogelijk een mooi punt om wat tussentijdse winsten te verzilveren. Voor lange termijn spelers geldt dat een trailingstop een prima alternatief is. Gezien het onstuimige karakter van het aandeel is het overwegen van enige bescherming geen overbodige luxe.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.