Porsche positief getest

Porsche Automobil holding SE toont logischerwijs een vergelijkbaar koersverloop met dochter Volkswagen die we recent al eens hebben besproken. Veelal wat moeilijk te definiëren bewegingen met zo nu en dan een forse tussensprint. Een blik op de week- en maandgrafiek van Porsche (PAH3). Is er nog winst te halen?

Volatiel speelveld
Allereerst een aanschouwing van de maandgrafiek. In de periode vanaf 2015 is er nogal wat volatiliteit te zien. Een top op krap 80+ en een bodem op 30+ in 2015. Daarna een fase tussen grofweg 30 en 75 met langdurige zijwaartse perioden met af en toe een flinke opwaartse swing. De covid dip bracht de koers vorig jaar weer naar terug krap 30, maar een rap herstel volgde en in maart wist de koers boven de langdurige horde rond 70/75 te klimmen. De top op krap 100 daarna bereikt. De afgelopen maanden volgde een correctiefase waarbij de oude top zone 75/80 nu als steunzone dient. Als we wat inzoomen op de weekkaart dan is in de laatste weken weer een opmars zichtbaar, waarbij ook de positieve tests goed zichtbaar zijn. Op het Dashboard kleurt alles groen.

Coaching
De koers noteert op dit moment midden op het speelveld waarbij de steun op de weekgrafiek rond 73+ ligt. Een klein tikje terug richting 80, de oude steunzone, zou niet misstaan en achterblijvers de kans geven om in te stappen voor een rit richting 100. Onder 73 komt de opmars in gevaar en ligt een terugkeer in de oude trading range voor de hand. De koers heeft dan ruimte richting de zone rond 50. Voor nu krijgen koopposities charttechnisch dus de voorkeur voor Porsche.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.