Inflatie, rente, FED, ISM, Delta-variant, Evergrande, Omicron. Alle invloeden lijken in de Nasdaq slechts als reguliere ‘context’ verwerkt te worden in de normale patronen en koersritmen. De Nasdaq is in het rijtje indices dan ook één van de mooiste trends, die je rustig kunt laten lopen zo lijkt het, waarbij gemeld kan worden dat een echte trendbreuk twee- tot drieduizend punten ver weg ligt. Het risico is daarmee toch wat groter dan het visueel lijkt en dat is iets om wellicht in te calculeren. We bekijken voor u de week- en maandgrafiek.

Koning trend
De Nasdaq zit dichtbij het koningschap van de trends. Het is wellicht niet de allerbeste, maar komt dicht in de buurt. Het plaatje is visueel overduidelijk. Hogere toppen en hogere bodems met daarbij een overwegend stijgende weekly SMA, die het alleen even moeilijk had in 2016. Dat doet geen afbreuk aan de trend, ook niet met een aantal stevige correcties die zichtbaar zijn. Daarbij valt de eerste Covid-dip het meest op, die was immers zo’n 3000 punten, bijna het dubbele van de reguliere correcties van 1.500 tot 2.000 punten. Het Dashboard kleurt overwegend groen en de Nasdaq lijkt dus een index waar je niet naar hoeft om te kijken, in ieder geval weinig. Op de weekkaart blijkt dan ook dat de trend charttechnisch pas in gevaar komt onder 14.000 punten, al zal er ook dan nog steeds sprake zijn van een stijgend weekly koersgemiddelde. Alles bij elkaar een overtuigend plaatje met als enige aandachtspunt een grote afstand tot de SMA op de maandgrafiek als waarschuwing voor afzwakkend momentum dat ook in de RSI wordt geregistreerd.

Coaching
De laatste weken is er sprake van een correctie die is aanbeland rond de voorliggende top. Er lijkt nu sprake te zijn van enige bodemvorming, een mogelijk startschot voor een hervatting van de uptrend. Bij witte candles en hogere koersniveaus kunnen wellicht nieuwe of additionele koopposities worden overwogen. Al met al een duidelijk plaatje voor de Nasdaq, zolang de uptrend valide is, en het opwaartse patroon dus niet wordt doorbroken, lijkt iedere dip een overweging om te kopen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.